The Publix + Warehouse | Seattle

01

05

Location: International District

Area: 116,950 sf

Completion: 2016

Project Details

Located within both Seattle’s International Special Review District and the National Register Chinatown Historic District, the Publix Hotel constructed in 1928 was a rooming house for workers employed at Rainier Heat & Power Company. CLARK | BARNES provided architectural, historic preservation and interior design services for the renovation of this historic hotel building, as well as a new, complementary addition.

The entire Publix redevelopment project contains 125 market-rate apartments, with 12,000 sq ft of ground floor retail and 28 parking stalls. A valuable piece of the historic district, its rehabilitation is critical to the revitalization of the neighborhood.

CLARK | BARNES submitted a Historic Preservation Tax Credit Application to the Washington State Historic Preservation Office and the National Park Service. In addition, an application was submitted for the King County Special Property Tax Valuation, freezing the property tax at its pre-renovation rate.

The Publix + Warehouse was the recipient of the 2017 NAIOP Award for Best Redevelopment/Renovation, Historic Seattle’s 2017 Preservation Award for Best Rehabilitation and Washington State Department of Archeology SHPO Award for Outstanding Historic Building Rehabilitation.

Recent Press