In the 1930’s, the Lawtonwood area of the Magnolia neighborhood was the nursery for the Hiram Chittendon Locks and surrounding parks. The site had a vast collection of vegetation that were carefully transplanted to reinforce the indoor/outdoor relationship for this Surfer’s Retreat. Large, operable windows provide views throughout the property and decks expand the living space.

The house is empathetic to the surroundings by using natural materials. Salvaged old growth fir cedar shakes were repurposed for the siding and stained with a semi-black transparent stain, galvanized standing seam metal roof with industrial gutters and downspouts are the ‘jewelry’, and free-standing Swedish fireplace is the focal feature for the living room.

SURFER’S RETREAT

In the 1930’s, the Lawtonwood area of the Magnolia neighborhood was the nursery for the Hiram Chittendon Locks and surrounding parks. The site had a vast collection of vegetation that were carefully transplanted to reinforce the indoor/outdoor relationship for this…

+

Recent Press